Arhiiv

KÄSITÖÖ APRILL-MAI 2024
Parajalt pontsakas tumba sobib ka väiksema elutoa nurka lisaistmeks või jalgade toetamiseks tugitooli ette. Vali särtsakas kattematerjal, mis pakuks silmailu.
Seelikusse kootud lehemuster harmoneerub imeliselt selle leherohelise kevadise värvusega. Linane materjal on väga ihusõbralik ja muutub iga pesuga aina pehmemaks. Sellest võib saada sinu selle kevadsuve lemmikseelik!
Puhu kapis rippuvatele vanadele triiksärkidele taas elu sisse ja muuda sarnase tonaalsusega rõivatükid koheva seelikuosaga kleidiks! Muide, taskuid on sellel teise ringi pärlil enam kui küll.
KÄSITÖÖ VEEBRUAR/MÄRTS 2024
Beebiteki kudumine toob hinge nostalgilise heldimuse ning nõnda saavad teki sisse kootud ainult rõõmsad mõtted ja tunded. Imelise ootusaja parim ajaveetmise viis nii tulevasele emale kui ka lapsukese vanavanematele.
Sakiline serv annab sellele õlarätile tõeliselt kuningliku ilme. Soojast villasest lõngast kudum annab sooja ja pakub ka silmailu.
Mõnusast tihedast bukleelõngast heegeldatud müts näeb välja nagu kaabu, mida saab kanda ka üles keeratud servaga. Kui heegeldad peakatte pigem lõdvalt, sobib see hästi ka saunamütsiks!
KÄSITÖÖ DETSEMBER 2023/JAANUAR 2024
Kui Kristi Toiger oma uusi kaltsuvaipu imetles, tekkis tal mõte sama tehnikat kasutada hoopis millegi muu tegemiseks. Nii sündis bränd New Rustic, mille nime alt leiab täna nii eri suuruses käekotte kui ka nahajääkidest tooteid.
Imelihtsal moel parempidise koepinna sisse ainult õhksilmuseid luues sünnib romantiline volangidega peleriin, mille kasvatuskohad mõjuvad kaunite pitsikobaratena.
Palmikud ja pits on koemustrites tihti sõbralikud kaaslased. Nad moodustavad koos põneva reljeefse tulemi, mille variatsioonidest saab luua lõpmata arvu erinevaid koepindu. Selles mustris on palmikud asetatud kolmnurkse pitsi vahele nii, et nad näivad nagu isuäratavad keeru-kreemisaiad mustrilisel taldrikul.
KÄSITÖÖ OKTOOBER 2023
Korea pojagi-tehnikast inspireeritud kardin on kui moodne vitraaž akna ees. Klaasitükkide asemel on siin aga erineva tekstuuri ja läbipaistvusega kangatükid ning raamistikuks tehnikale iseloomulikud topeltõmblused.
Selle pitsimustri üks variatsioon on tuntud ka kui tuulikumuster, sest risti asetsevad lehekesed meenutavad veidi ka tuuliku labasid. Siin mustris meenutavad need pigem liblikaid, kes lendavad õienuppude vahel.
Miks on vaja teha proovilapp? Kuidas peita lõngaotsi või jätkata eri värvi lõngaotsi? Siin sulle mõningaid häid näpunäiteid kudumiseks, ole sa siis algaja või juba kogenud vardaklõbistaja.
KÄSITÖÖ AUGUST 2023
Lehemustrid on ilmselt kõige enam kasutust leidnud pitsimustrid ja nende variatsioone on lõputu arv. Lehe rombjas kuju võimaldab seda ühtviisi hästi sobitada nii neljakandlistele kui ka kolmnurksetele pindadele, sobides seega nii kolmnurksete rättide kui ka tekkide kudumiseks.
Heegeldatud kott on alati moodne aksessuaar. Nöörlõngast tehtud sangadega kott on piisavalt tugev, et täita poekoti rolli, samas võib seda kasutada ka sisekujunduselemendina, suurepärane lõngade hoiustamiseks.
Vanad peenvillased kudumid on ühes kindlas ringkonnas kuum kaup. Osavad käed loovad neist imelisi rõivatükke, mille väärtus ajas ainult kasvab. Ühe kampsuni valmistamisele kuluvat aega pole täpselt võimalik mõõtagi, sest käsitöö haarab tegija nii endasse.
KÄSITÖÖ JUUNI 2023
Pehmed, pastelsed ja naturaalsest materjalist suvepadjad on sisukamad, kui esmapilgul tundub. Sang, taskud ja panipaik annavad neile vajalikku lisaväärtust.
Parajalt mahukasse ümarasse sidrunikujulisse käekotti mahub kõik vajalik ära. Kott õlal, saad väisata nii suviseid kontserdiõhtuid kui ka festivali alasid, talvel vii kott aga soojale maale reisile! Kotisuu kinni tõmbamiseks kasuta lehtedega vääti ja sang heegelda soovi järgi pikem või hoopis lühem.
Funktsionaalne ja kvaliteetne õmblusmasin muudab ka algaja õmbleja rõivadisaineriks. Kui tunned oma masina hingeelu, sujub teie koostöö pikki päevi ja aastaid.
KÄSITÖÖ APRILL 2023
Põnevat, reljeefse pinnaga heegeldatud mütsi saab kanda kahel moel. Tõstad serva üles, meenutab see kübarat või kaabut. Lased serva alla, saab peakattest mõnus mütsilotu.
Juba viikingid kasutasid ülerõivaste tegemisel rüiutehnikat, kus karvane pool oli vastu keha ja andis merel olles sooja. Tänapäeval on selle tehnika puhul olulised pigem värvilised lõngad, mille abil saab valmistada põnevaid kodutekstiile.
Kuidas parandada katki rebenenud teksasid nii, et nad näeksid välja veelgi ägedamad kui uutena? Ikka värviliste lappidega kattes! Natuke veel värvilisi pisteid, ning boro’st ja sashiko’st inspireeritud püksid ongi valmis. 
KÄSITÖÖ VEEBRUAR 2023
Kui kodus kipub kord käest kaduma ja asju pole kuhugi panna, on saabunud korvide tähetund. Eri mõõtu heegeldatud korvidest saab paras panipaik nii suurematele asjadele kui ka pisivarale. Kuid mitte ainult – kui tarvis, saab korvist hetkega kommikauss või lillepott!
Kui perre saabub uus lemmikloom, tahaks talle anda kõik võimaliku, et ta ennast uues kohas hästi tunneks. Eelkõige tahab kutsikas palju mängida, ent ka soojast vestist ei ütle ära ükski madalakarvaline loomake.
Mööbli restaureerimine ja riideesemete parandamine on hetkel popp üle maailma. Võtame ka meie ette mõned toredad lahendused, kuidas üht või teist asja korda teha. Alustame klassikast ja tuletame meelde, kuidas paigata silmkoelist pinda ning katsetame vanavanemate näpunäiteid. See lugu ilmus esimest korda ajakirja Käsitöö 2016. aasta kevadnumbris ja on nüüd päevakajastatud.